SOMERSBY. DE 421 000173010

Avler: Isabel Jahr, Hodorf
Ejer: Verband der Züchter des Holsteiner Pferde, Elmshorn
Født: 2010 Farve: Skimmel Stang: 171 Stamm 4063

Stakkato HAN
DE 331319684593
165 cm
Spartan HAN Servus HAN Sesam HAN
Dombucht HAN
Gottilde HAN Gotthard HAN
Stiengilde HAN
Pia HAN Pygmalion DP Patras TRA
Albalonga HAN
Goldfeder HAN Goldstern HAN
Wjatka HAN
Wapiti I ZB1-BP
DE 421000183606
171 cm
C-Trenton Z
166 cm
Carthago Capitol I
Perra H
K-Jade ZB1 Calypso II
Monessa H
Hollyday II H
170 cm
Lord Calando Lord
Perra H
Ungarin III H Fernando
Oldie H

Hvad du har arvet fra dine fædre, skal du selv bevise for at be¬sidde det.” Dette citat lader til at ligge Isabel Jahr meget på sinde, efter at hun har overtaget Constancehof efter sin far. På sin egen måde er det i årenes løb lykkedes for hende at profilere sig med fremragende heste inden for holsteneravlen. Grundlaget herfor er hoppestamme 4062, som man i årtier har avlet på ved Constanzehof. Hoppen Ungarin III efter Fernando hører til en de mest avlsstærke hopper i den holstenske avl. Man har ikke primært valgt tophingste i avlen, men har nøje udvalgt de hingste, som kan medvirke til at forbedre hoppestammen yderligere. Således bl.a. Lord Calando, søn af Lord og halvbroder til den unikke hingst Corrado I af stamme 162 eller C-Tenton, søn af Carthago af stamme 18A2, og C-Tenton, som i 2011 og 2012 var derby-toer med Thorben Köhlbrandt. Som et avlsforsøg blev det besluttet at forsøge sig med Stakkato, som selv er topspringhesteavler, nr. 1 inden for den hannoveranske springhesteavl og vinder af Bundeschampionatet, og som senere udviklede sig til en succesrig international springhest med sin faste rytter Eva Bitter. Somersbys mor Wapiti I født i 2006 havde selv deltaget i springsporten og blev højt placeret op til klasse M**. Mormoderen Hollyday II var succesrig i spring op til klasse S. I hendes efterfølgende avlskarriere blev hun mor til hingsten Lenett, som er kåret og kendt i springsporten.
Den storrammede Somersby er endnu meget ung, alligevel har han allerede nu et meget godt bevægelsespotentiale i alle 3 gangarter. Hingsten er endnu langt fra færdigudviklet i springning, men han viser allerede på nuværende tidspunkt stort talent. Kapacitet, manerer, forsigtighed og reaktion er Somersbys styrke.
På det avlsmæssige område fremstår han som et højst interessant og nødvendigt alternativ, idet han til fulde indfrier begrebet om holstenertypen, og har bevægelses- og springkvaliteter uden at have særligt koncentreret Cor de la Bryére- eller Capitolblod. Avlsmæssigt altså en fornyelse med blod efter den succesfulde Stakkato.

Bedækningspris:
For medlemmer af Holsteiner Verband kr.: 0,- ved bedækning + kr.: 2.800,- ved drægtighed + kr.: 750,- ved foling.
Ikke medlemmer kr.: ,- ved bedækning + kr.: 4.880,- ved drægtighed


Naturli bedækning