Resultat af hoppekåring og følskue den 10. juli 2019

Følskue og hoppekåring i Danmark

Årets hoppekåring og følskue hos Holstenerforbundet i Danmark blev afholdt d. 10/7 2019 i flotte rammer på Ryttergården i Toftlund hos Ole Linnet. I flot vejr var otte 4-års og ældre hopper og 26 føl mødt op til kåring, og kvaliteten af heste og føl var i år rigtig god. Da der i år ikke var nogen 3-års hopper til kåringen, blev der desværre ikke kåret en fløjhoppe. Dog var pointene høje hos flere af de fremmødte ældre hopper, og især én hoppe avlet og ejet af Karsten Bundgaard i Skanderborg gjorde sig bemærket med 50 point. Hoppen var efter Clarimo – Caretino – Florestan – Cascadeur.

  


Hingsteføl
d. 14-08-2019 - 16:52

Årets følgruppe bestående af 10 hoppeføl og 16 hingsteføl blev også rost af de tyske dommere. Kvaliteten af føllene blev da også belønnet, da 7 hoppeføl og 8 hingsteføl blev præmieret og deltog i oprangeringen sidst på dagen.

 

Vinder hos hoppeføllene blev et føl efter Del Arko – Cristo – Quinar – Cassini I – Corrado I fra Bjarne Krog i Bylderup Bov.

Som nr. 2 et føl efter Quinton – Candillo – Cassini I – Coronado – Lincoln fra Poul Erik Olsen i Bredebro.

Nr. 3 blev et føl efter Colestus – Colman – Cascavelle – Latus – Caletto II fra Erik Sallingboe i Egtved.

 

Vinder hos hingsteføllene blev et føl efter Quinton – Easy Way – La Zarras – Gaspari I – Cantares fra Poul Erik Olsen i Bredebro.

Nr. 2 blev et føl efter Casall – Linaro – Cor de la Bryere – Silvester – Convent fra Susanne Ravn i Vejen.

Nr. 3 et føl efter Cancara – Clarcon – Baldini I – Romino – Landgraf I fra Egon Jessen i Aabenraa.

 

I år var både hoppekåring og følskue rykket indendørs, for at ensarte forholdene for alle føl. Idet der er flere og flere hopper og føl der skal bedømmes på samme tid, oplevedes det at mange føl førhen blev bedømt indendørs, hvor resterende blev bedømt udendørs. Det er fra i år besluttet, i samråd med de tyske dommere, at hele kåringsarrangementet foregår indendørs. Som noget nyt er de tyske dommere tilmed begyndt at give en mundtlig udtalelse til alle føl. Det synes vi i bestyrelsen er en rigtig god service, som vi håber avlerne også kan bruge.

 

Vi i bestyrelsen også er meget tilfredse med faciliteterne hos Ole Linnet. Vi fornemmer at der har været god plads og udsyn for publikum til dette års arrangement, og vi er glade for at der blev gjort brug af det flotte cafeteria. Tak til alle fremmødte avlere og tilskuere, tak til Ole Linnet og hans hjælperteam.

 

Annette Juhl Taldorf var tilstede under arrangementet og tage billeder, og disse billeder kan findes på hendes egen facebook side eller under siden ”avl af springheste”. Tak for det.

 

Vi håber at se jer alle til næste år, og vi glæder os til endnu et godt arrangement med mange gode hopper og føl.

 

Mange hilsner fra Bestyrelsen